Contact

Kees Vermunt (Coach, Trainer, Ervaringsdeskundige) 06 – 33 75 12 15
kees@omgaanmetdeziektevanparkinson.nl

Koen Lucas (Gezondheidscoach en -Trainer) 06 – 30 80 91 36
koen@omgaanmetdeziektevanparkinson.nl

Stuur ons je vraag via onderstaande formulier!

11 thoughts on “Contact

 1. Nancy

  juni 15, 2015 at 7:16pm

  Ik vind niets over omgaan met pijn. Ik ben 43 en krijg en lees overal dat je moet blijven bewegen. Alles wat ik probeer wordt afgestraft met pijn en niet zo’n beetje en daardoor slapeloze nachten. Ik probeer al jaren van alles uit. Mijn fysiotherapeut, ook eerdere in multidisciplinaire trajecten, psychologen alles en iedereen heeft zich er over gebogen. Niks werkt. Heeft iemand tips?

  • klucas

   juni 15, 2015 at 8:56pm

   Hallo Nancy,
   Dat klinkt niet fijn.
   Ik heb kort geleden een facebook-berichtje over mentale pijnbestrijding geschreven.
   https://www.facebook.com/omgaanmetziektevanparkinson/posts/848715571866343:0
   Hopelijk heb je daar wat aan. Het zou de pijn in ieder geval moeten verminderen.
   Je kunt het zo vaak doen als je wilt en elke keer verandert er wat (wordt de pijn minder) is mijn eigen ervaring.
   Geef het niet op als het de eerste keer niet (helemaal lukt). Dit is iets waar je beter in wordt als je oefent.
   En als het je echt niet zelf lukt, neem dan gerust weer contact op!
   Met hartelijke groet,
   Koen

 2. Dammis van der Spoel

  maart 25, 2016 at 7:37am

  Goedemorgen Koen,
  Ik heb al lang Parkinson en ik kon toch nog vrij lang redelijk functioneren; de laatste tijd wordt het wel steeds minder en ik moet steeds meer uit handen geven. Ik heb nauwelijks last van trillingen en tot een half jaar geleden ging het best redelijk ondanks de vele lichamelijke klachten.

  Het gaat echter bij mij geestelijk steeds slechter; ik heb de laatste tijd financieel dingen gedaan die ik totaal NIET van mezelf kan begrijpen. Nu blijk ik gokverslaafd te zijn en dat is helaas niet tijdig onderkend! Het gevolg is dat ik ons kleine vermogen GEHEEL heb verloren mede omdat ik helaas in handen ben gevallen van een smerige oplichter. Dat vermogen was geheel voor onze oude dag bestemd en nu hebben we niets meer; ik heb gelukkig geen schulden over gehouden. Ik zit nu in geestelijke problemen omdat ik niet wist dat Parkinson ook geestelijk grote gevolgen zal hebben; evenals het feit dat ik ons gezin in de financiële ellende heb gestort veroorzaakt bij mij een groot schuldgevoel! We kunnen niet meer op vakantie en het ergste vind ik nog dat ik mijn kleinzoon (waar ik gek op ben) nu niets meer kan geven! Dat doet allemaal vreselijk veel pijn. Ik heb natuurlijk ook de nodige ellende met mijn vrouw en dochter gehad en hoewel het met onze relatie beter gaat is het toch moeilijk. Ik zie het soms bij vlagen helemaal niet meer zitten, maar mijn kleinzoon houdt me op de been gelukkig.

  Ik lees over mijn problemen weinig of niets op uw website; dat begrijp ik niet want dit komt toch wel vaker voor?

  Hartelijke groet,
  Dammis

  • klucas

   maart 25, 2016 at 9:34am

   Hallo Dammis,

   Dat is een heel triest verhaal!
   Wat je beschrijft (gokverslaving en andere remmingen die wegvallen als gevolg van parkinson), is een bekend symptoom, al geloof ik niet dat het erg vaak voorkomt.

   Dat er op onze site niets over te vinden is, heeft daarmee te maken, en met het feit dat nog niet eerder er iemand over is begonnen.
   Heel goed dat jij dat wel doet, want het lijkt me een probleem waar mensen zich voor kunnen schamen en dus niet zo makkelijk over praten.

   Enkele weken geleden heb ik aan de home-pagina van de site een groot artikel toegevoegd dat algemene informatie over parkinson geeft. Daarin wordt gokverslaving wel genoemd, maar (nog) niet verder toegelicht. Misschien verdient dat onderwerp inderdaad meer aandacht, alleen al vanwege de grote gevolgen, zoals jij ze beschrijft. Ik zal eens proberen uit te zoeken hoe vaak het voorkomt en hoe het te vermijden is.

   Uiteraard is het belangrijk dat mensen die de diagnose ‘parkinson’ krijgen, actief op zoek gaan naar informatie, zodat ze voorbereid zijn op mogelijke symptomen en ze dus eerder herkennen. Dat is niet zo makkelijk als het klinkt: niet iedereen wil meteen weten wat voor nare gevolgen een chronische ziekte allemaal kan hebben. En bij parkinson zijn er nog eens heel veel mogelijke symptomen ook! Daar word je dus niet vrolijk van.

   Ondertussen zit jij met alle gevolgen van je gokverslaving: weg pensioen-potje, beschadigde relaties, depressieve gedachten.
   Als je daarvoor voelt, ben ik bereid om geheel vrijblijvend met je te sparren over je huidige situatie en hoe je daar mee om zou kunnen gaan. Ik snap uiteraard dat je huidige financiële situatie de inhuur van een coach lastig of zelfs onmogelijk maakt. Ik zal er dan ook niets voor in rekening brengen.
   Ik weet niet waar je woont, maar ik woon in Cuijk en we kunnen ook bellen of skypen en het is zelfs mogelijk om via email te werken (al heeft dat niet mijn voorkeur).

   Met hartelijke groet,

   Koen

 3. Ada

  juli 28, 2016 at 3:55pm

  Zijn er op de website ook ervaringen van mensen met hun neuroloog te vinden.

 4. Arno

  oktober 9, 2016 at 12:14pm

  Als we naar de cognitieve klachten kijken bij een ouder iemand met Parkinson.

  Hebben jullie een artikel of antwoord op de vraag?

  Komen de (nieuwe) klachten door Parkinson of door het feit dat we ouder worden.
  En 2: is er een merkbaar verschil in het signaleren, optreden en verloop in de tijd van die twee?

 5. klucas

  oktober 10, 2016 at 3:25pm

  Hallo Arno,

  Dat is een boeiende vraag.
  Een artikel daarover hebben we (nog) niet geschreven.
  Daarnaast zijn Kees en ik geen artsen, dus een medisch onderbouwd antwoord kunnen we je ook niet geven.

  Er zijn wel een paar zaken die me in dit verband relevant lijken:

  1. Veel mensen met parkinson hebben de neiging om elke klacht en elk nieuw symptoom in eerste instantie aan parkinson te wijten.
  Dat is uiteraard niet reëel, aangezien iemand met parkinson nog steeds vatbaar is voor andere (tijdelijke zowel als chronische) aandoeningen, en misschien zelfs vatbaarder (als de algehele gezondheid mede door parkinson al tanende is.
  En (zoals jij in je vraag al impliceert) vorderende leeftijd kan ook een natuurlijke oorzaak voor tal van veranderingen en klachten zijn.
  Het is dus in algemene zin aan te raden om niet te snel de conclusie te trekken dat iets met parkinson te maken heeft.

  2. Los van de vraag of een cognitieve klacht iets met parkinson te maken heeft of niet: het is altijd de moeite waard om datgene uit te proberen wat je met een niet-parkinsonpatiënt zou doen. Denk aan geheugentraining, braintraining, muziektherapie, meer lichaamsbeweging, gezondere voeding etc. Het is dus maar de vraag of het aantonen van een oorzakelijk verband met parkinson iets oplevert: Als de gedachte is ‘het is parkinson, dus er is niks aan te doen’, dan laat je misschien kansrijke opties buiten beschouwing.

  3. Voor zover ik weet, kun je niet zomaar zien of iets aan parkinson gerelateerd is of ‘autonoom’.
  Misschien dat een neuroloog daar een mening over heeft, gebaseerd op zijn/haar specifieke ervaring.
  Maar, zoals gezegd, het is misschien helemaal niet zo interessant of het er iets mee te maken heeft.

  4.Ten slotte: er zijn zo enorm veel verschillende symptomen van parkinson bekend en zulke grote verschillen tussen patiënten onderling, dat er vaak nog niet zo makkelijk een algemeen geldige aanpak te geven is: je zult in vrijwel alle gevallen moeten uitproberen wat voor deze patiënt rond deze klacht in dit geval werkzaam zou kunnen zijn.

  Met hartelijke groet,

  Koen Lucas

 6. Marian Schijf

  juni 21, 2018 at 3:50pm

  hallo Kees en Koen,

  Als adviseur sport en bewegen voor vier seniorensportverenigingen komen we regelmatig deelnemers in onze groepen tegen die de diagnose Parkinson hebben gekregen. De MBvO docenten weten wel iets van deze ziekte en kunnen natuurlijk op het internet er alles over vinden maar in gesprek gaan met deskundigen of een scholing is vaak een goed aanvulling.
  Als het goed is hebben jullie al contact gehad met Lian Jansen een docent bij ons en zij heeft de vraag bij de verenigingen neergelegd of er een scholing van 3 uur voor onze docenten georganiseerd zou kunnen worden zodat we deze deelnemers nog beter kunnen voorzien van een passende les.
  Zijn hier mogelijkheden voor? Zo ja dan willen we (Lian en ik) graag in gesprek met jullie om te kijken wat deze mogelijkheden en kosten zijn.

  Ik hoor graag van jullie,

  Marian Schijf
  adviseur sport en bewegen

 7. Helena Van Snick

  januari 23, 2019 at 2:50pm

  beste,
  mijn naam is Van Snick Helena en ik moet als student zorgkundige een eindwerk maken over Parkinson.
  is het een optie om via jullie meer info te verkrijgen over:
  -hoe omgaan met Parkinson voor patient en omgeving
  -symptomen
  -therapien
  medicatie of hulpmiddelen
  -zelfhulpgroepen/ verenigingen
  ik ben zelf van Belgie en ik merk op dat jullie in Nederland al veel verder staan in de zorg, de hulp, voor mensen met Parkinson

 8. Ben de Hoogh

  mei 1, 2019 at 1:16pm

  Goedemiddag,

  Hierbij bestellen we het boek “Minder Parkinson, meer leven” .
  Indien mogelijk met boekhandelskorting.
  Boek en factuur graag sturen naar onderstaand adres.

  Met vriendelijke groet,

  Ben de Hoogh

  Boekhandel Kniphorst
  Hoogstraat 49
  6701 BM Wageningen

Geef een reactie

Your email will not be published. Name and Email fields are required.