Kees & Koen

Kees Vermunt Ik ben Kees Vermunt, 54 jaar. Ik ben vader van twee kinderen en getrouwd. Ik ben adviseur, trainer en coach en in het bijzonder geïnteresseerd op de wijze waarop mensen met anderen en vooral met zichzelf communiceren. En sinds 2008 doe ik de ziekte van parkinson erbij.
Parkinson is een vervelende ziekte en ook nog progressief, met voor mij als belangrijkste aspect dat mensen met parkinson neigen sociaal geïsoleerd te raken. Dit door verlies aan initiatief en het effect van een vermindering van de mimiek. Ik wil eraan bijdragen dit isolement te verminderen. Ik doe dat door mezelf en anderen bewust te maken van de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Het is mijn overtuiging dat ons lichaam ons regelmatig in de maling neemt. Door onze neiging meer naar beneden te kijken, zijn we al snel meer naar binnen gekeerd en neerslachtig. Dit als direct gevolg van onze lichaamshouding en niet omdat wij ons primair zo voelen. Het is tijd om de regie daarover terug te nemen!

Koen LucasIk ben Koen Lucas, 52  jaar, getrouwd, 2 kinderen. Ik ben gezondheidscoach en –trainer en help Parkinson-patiënten, hun partner en andere mantelzorgers om constructief om te gaan met de ziekte en de uitdagingen die daarbij horen. Ik geloof dat mensen enorme kwaliteiten hebben om hun levenskwaliteit te verhogen, ondanks een chronische ziekte. Ze kunnen gebruik maken van mentale en fysieke mogelijkheden die nog bijna niemand beheerst. En daar zijn vaak alleen simpele instructies voor nodig.

De technieken om de levenskwaliteit te verbeteren zijn makkelijk aan te leren en voor iedereen toepasbaar. Met die technieken heb ik mijn eigen hoge bloeddruk overwonnen en ondervind ik nauwelijks hinder van een lage rug-hernia.

En ik heb honderden mensen geholpen gezond om te gaan met hun ziektes, aanvullend aan de medische behandelingen die ze ondergingen.
Met die kennis en ervaring wil en kan ik het leven van (al dan niet chronisch) zieken substantieel verbeteren.

4 thoughts on “Kees & Koen

 1. jacqueline

  maart 1, 2016 at 11:41am

  Hallo,

  Klinkt het raar als ik zeg dat het bij mij hoort of een deel van mij is?
  Voor mij is dit overleven en positief blijven en door gaan. Ook om mijn eigen doelen van de dag te bereiken. En dan toch te denken, zo dat heb ik toch mooi weer voor elkaar. Kijk ik ga wel achteruit, is soms ook wel moeilijk, maar dan kan ik mezelf wel weer oppakken en denk soms er zijn ergere dingen of er zijn nog zoveel dingen die ik nog graag wil doen, kom ze ik dan tegen me zelf weg achter die geraniums en probeer weer iets te bereiken vandaag.
  Soms zijn mijn verwachtingen te hoog? Misschien wel, maar ik probeer ze toch te bereiken, ik moet ook van me zelf. Ik ben gaan schilderen, oke fijne gaat niet, maar grote doeken prima. Ohh ik wil nog zoveel. Maar mijn moed, samen met mijn Parkinson willen nog zoveel.
  Nu 15 jaar Parkinson en ben pas 54 jaar (hahahahahah)

 2. Leonie van Balen

  maart 27, 2016 at 12:54am

  Dank voor jullie inzet en info. Goed om de regie in eigen hand te houden en informatie te delen.
  Veel mensen vroegen mij te vertellen hoe mijn man met rijp-geoogste groenten, fruit en bessen zijn medicatie in 4 jaren tijd had verlaagd met 50 %
  Hierbij de beelden met uitleg.
  https://www.youtube.com/watch?v=Vx7git1be8Q
  Hartelijke groet,
  Leonie van Balen

 3. Anneke Taylor Parkins

  januari 25, 2017 at 6:26pm

  Beste Koen en Kees,
  Ik ben lid van het activiteiten team van het Parkinson Café Purmerend/Waterland. Ik heb begrepen dat Koen NLP technieken toepast? Wij zijn zeer geïnteresseerd en zouden u graag willen uitnodigen voor een korte workshop (15.30 – 17.00 uur) bijvoorbeeld op 11 september, 9 oktober of 13 november 2017. Graag willen wij weten of dit mogelijk is en of er kosten aan zijn verbonden.

 4. Paul De Vijlder

  oktober 27, 2018 at 12:00am

  Ik heb interesse in jullie nieuwe boek. Gefeliciteerd met de uitgave.

Geef een reactie

Your email will not be published. Name and Email fields are required.